penktadienis, gegužės 06, 2011

★★☆☆ Alivemax Revolution Instant Face Lift Masque

Privalumai:
  • Odą drėkinančios medžiagos (alijošius, polisacharidai turi drėkinančių savybių)
  • Truputis antioksidantų, odą raminančių ingredientų 
  • Efektyvus, tačiau trumpalaikis raukšleles lyginantis efektas
Trūkumai:
  • Nors jų nedaug, bet turi rozmarinų, greipfrutų, kvepalų, kurie gali būti dirgikliais
  • Subjektyvus dalykas- bet kaina

Aprašymas skelbia, kad kaukė treniruoja veido raumenis. Lietuviai taip matyt sugalvojo (panašiai, kaip kai kurie Amway platintojai yra sugalvoję skelbti, jog Amway valymo priemonės yra ekologiškos, kai jos toli gražu tokios nėra). Angliškai oficialiame puslapyje radau kiek kuklesnių, subtilesnių pažadų- "[...] Instant Face Lift Masque is often compared to an exercise program for your face. [...] your facial muscles may continue to feel more toned and your face continue to feel more and more beautiful and vibrant with each application [...]". Subtilus skirtumas- teiginys "kaukė treniruoja veido raumenis" (lietuviškas variantas) ir vyniojimas į vatą, nekonkretus pažadas "kaukė (kažkieno) buvo sulyginta su veido raumenų treniruote. Jūsų raumenys gali jaustis labiau tonizuoti ir veidas gali jaustis gražesnis kiekvieną kartą naudojant" (angliškas variantas). Gudrus marketingas, ar ne? Nepažadi nieko konkretaus, kad nereiktų nešti atsakomybės, o aprašymas vis tiek efektyviai, gražiai skamba. Deja, tokia kosmetikos priemonių reklamų realybė.
Poveikis, manau, bus panašus į "specialios" lipnios juostos veidui. Jos veikimo principas paprastas- juostelės gabaliukai yra priklijuojami tose vietose, kur išryškėja mimikos raukšlės (pvz., tarp antakių), ir paliekama per naktį (nejuokauju, google "Wrinkies"). Tai teoriškai turėtų padėti sulyginti raukšles, nes raumuo nebejuda. Žmonės yra įsigudrinę naudoti paprastą popierinę lipnią juostą (gi pigiau...). Ji tiesiog prilaiko odą, nešiojant ją namie labiau jauti veidą ir gali  sąmoningai kontroliuoti raumenų judesius, kad per daug nesiraukytum.
Ši kaukė nesiūlo prie veido nieko klijuoti (kaip ir pliusas, galima žmonėms pasirodyti), bet esmė panaši. Pagrindinės jos veikliosios medžiagos, jei taip galima išsireikšti, yra karaginanas, kukurūzų krakmolas ir biosaccharide gum (greičiausiai, nes sudėtyje pateiktas biosaccharide polysaccarride nėra reglamentuotas INCI pavadinimas, kaip ir zea mays nėra kukurūzų krakmolas, tiesiog "kukurūzas" lotyniškai). Karaginanas yra natūralus polimeras, išgaunamas iš jūros dumblių, naudojamas ir maisto pramonėje. Mažais kiekiais jis padeda sutirštinti, stabilizuoti produktą, suteikia jam tekstūrą ar sudaro gelį  (savybės priklauso nuo karaginano polisacharido tipo). Taigi tie du polisacharidai (karaginanas ir biosacharidas) kartu su krakmolu  užtepti ant odos formuoja stiprią, vandeniui jautrią permatomą plėvelę, kuri džiūdama traukia odą.  Vat ir visas liftingo stebuklas... Raukšlėms tai jokios įtakos neturi (nebent, kaip ir tos lipnios juostos- atpratins raukytis- kas gali būti pliusas, bet tam ir kaukių nereikia- tiesiog savikontrolės). Ir tai tikrai nėra kažkokių egzotinių sulčių ar ekstraktų poveikis, kuris ilgainiui sustangrins odą.
Neneigsiu, tai yra gudriai suformuluotas produktas. Pridėjus efektyvų marketingą lengva sugundyti klientą, kai veidas akimirksniu akyse "atjaunėja". Tačiau reiktų turėti omenyje, kad tai laikinas, gana paprastas fizikinis reiškinys. Panašiu principu veikiančių kaukių tikrai yra rinkoje (Pvz., Aloette Perfect Lift System), jokia tai ne revoliucija.
Ar kaukė jums ilgainiui sumažins raukšles? Nepasakysiu... Manau, ne. Bet raumenų judesiai yra viena raukšlių išryškėjimo priežasčių. Tačiau kartu su Alivemax Revolution serumu tai brangus malonumas, turint omenyje, kad moki už trumpalaikį efektą. Vien iš principo už tokius nepagrįstus ir išpūstus pažadus norėčiau vertinti neigiamai. Bet pripažinsiu, kad sudėtis nėra bloga. Tačiau ar apsimoka? Mano nuomone- ne. Pasirinkimas jūsų.
Beje, norint namie kažką panašaus patirti beveik nemokamai- pabandykit kiaušinių baltymus užsitepti ant odos, tada kai nudžius juos nuplauti. Nesakau, kad poveikis bus identiškas, bet turėtų būti panašu.

aloe barbadensis leaf extract, acacia, zea mays, carrageenan, biosaccharide polysaccaride, euterpe oleracea extract, rosmarinus officinalis extract, echinacea angustifolia extract, green tea extract, salix alba bark extract, sodium pca, pomegrante juice extract, goji juice extract, glycerin, titanium dioxide, citrus grandis peel oil, tetrasodium edta, ethylhexlglycerin, fragrance

0 komentarai (ų):

Rašyti komentarą