ketvirtadienis, kovo 03, 2011

Jūsų mintys apie blogą. Planai




Turite pastabų, kritikos, pageidavimų, pasiūlymų? Parašykit atsiliepimą komentaruose, būsiu labai dėkinga už pasisakymus :)




Planuose...
  • Straipsneliai, kaip išmokti analizuoti kosmetiką, ko ieškoti sudėtyje ir kaip pasirinkti jūsų odai tinkamas priemones. Kaip prižiūrėti odą.
  • Ką reiktų žinoti renkantis plaukų kondicionierius ir šampūnus.
  • Mažas mano dažniausiai naudojamų terminų (pvz., humektantas, detergentas) žodynėlis.
  • Mini forumas bloge, kuriame galėtumėte pageidauti produktų sudėčių analizės, diskutuoti.

38 komentarai:

  1. vakar rašiau komentarą, bet panašu, kad ne iki galo visas apsaugas praėjau :))
    taigi, nei kritika, nei pasiūlymas, tiesiog nuoroda, gal bus vertinga http://www.cosmetic-ingredients.net/. Nors ją gal jau žinai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei norėsite vėliau kąnors pasigaminti, rekomenduojame apsilankyti šiame tinklalapyje, kuriame galima nusipirkti priemonių kosmetikos gaminimui - www.makingcosmetics.com

      Panaikinti
  2. Dėkui už pasiūlymą. Žinau tą puslapį, ne visada jai pritariu (pvz., ten Glycyrrhetinic Acid yra priskirta prie dirgiklių, kai ji kaip tik labai gerai ramina odą), bet manau, kad iš esmės orientacijai jis gana neblogas. Pridėsiu prie nuorodų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. aš apskritai nelabai suprantu kaip tuom psl. naudotis. Turėjau Bookmarkuose tik dėl sudėčių...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Na taip, pagrindinis to puslapio gėris- kad galima nemažai sudėčių rasti. Plius dar prie kai kurių produktų yra įvertinimai- ar jis turi antioksidantų, ar turi potencialo kimšti poras, ar balins, eksfolijuos odą ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
  5. kazkaip sneketa, nedasneketa.. rasyta, nedarasyta..
    tai pvz, jusu nuomone, silikonai - geris ar blogis kremuose (serumuose)?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Na, blogas gyvuoja dar tik mėnesį, tad žinoma, kad viskas dar yra "nedarašyta". Tam ir yra šis skyrelis- kad pasiūlytumėt, ką pagerinti ;)

    Dėl silikonų- jų yra "Geriausiose priemonėse", tai reiškia, kad į juos žiūriu palankiai. Nei tai gėris, nei tai blogis, tiesiog normalus ingredientas.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Paula's choise puslapyje radau kosmetikos priemoniu naudojima "step by step",
    kadangi nelabai draugauju su anglu kalba noreciau paprasyti pakomentuoti visa kosmetikos priemoniu "zingsnis po zingsnio" eiga. Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Jei kalbate apie How to Put Together Your Own Skin-Care Routine, tai su google translate visai neblogai išsiverčia, esmę pagauti įmanoma.
    Vėliau turbūt parašysiu mažą straispniuką, kaip sudėlioti rutiną, ypač naudojant benzoilo peroksida, kitas priemones, kovojant su spuogais.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Autorė įdėjusi labai daug darbo ir pastangų, viskas labai aiškiai ir išsamiai aprašyta, iš čia galima pasisemti daug naudingų žinių. Šaunuolė ir linkiu, kad kuo greičiau išsipildytų tavo svajonė...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Skaičiau jūsų temutes SM. Pagal jas atradau labai neblogiu priemoniu.
    Blogas nuostabi mintis. Saunuole! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Siūlymai:
    - Išskirti pasirinkimus pagal "žymes".
    - Pridėti daugiau tagų... pvz, "be alkoholio", "nekemšantis porų", "jautriai odai", "sausai odai", "mišriai odai"... Dabar, tarkim, net jei reikia kažko specifiško, pvz., jautriai odai - turiu eiti per visus geriausius drėkiklius ir žiūrėti. O jei nėra tarp jų tokio? Tada knisuosi per visus kitus. Tiesiog kaip raktažodžius surašyti tai, kas akcentuojama kad ir aprašyme...
    - Priemonėms, kurios būna tik vaistinėse arba specifinėse parduotuvėse, ar tik internetu, gerai būtų pažymėti tai - nereiks lakstyti po visas parduotuves bandant surasti :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Labai dėkui už pasiūlymus.
    Norėčiau, kad būtų įmanoma ieškoti priemonės pagal kelis parametrus, bet deja kol kas blogas tokios galimybės nesuteikia.

    Bandysiu dėti daugiau žymių, ypač atspindinčių odos tipus.

    Dėl parduotuvių, tikrai nenusimanau, kur kas parduodama. Manau, internetu galima daug ką išsiaiškinti, nebūtina po parduotuves lakstyti.

    Kaip jūsų nuomone reiktų išskirti pasirinkimus pagal "žymes"? Nes dabar yra išskirtos priemonių kategorijos ir gamintojai. Ką dar būtų galima pridėti? Ar tiesiog visas žymes į vieną krūvą sumesti?

    Dar kartą dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Nesuprantu, kodel man nerodo sudeciu vertinimo ir komentarai sunkiai praeina...

    AtsakytiPanaikinti
  14. Nerodo žvaigždučių vertinimo? Kokia naršykle naudojiesi?
    O su komentarais kokios problemos? Sunkiai užkrauna?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Paskaičiau apie problemą su komentarais, tai panašu, kad čia blogger problema, ne konkrečiai mano blogo. Gal pasitaisys artimiausiu metu, nes žmonės skundžiasi.
    Kol kas pakeičiau komentarų formatą, dabar norint pakomentuoti teks paspausti nuorodą, kuri atidaro naują puslapį.

    Beje, jei komentarai "nesirašo", galima rašyti blogo forume arba man asmeniškai, į kosmetikosanalize@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  16. Taip, nerodo man zvaigzduciu, prie visu priemoniu keturi kvadratukai. Nei per Internet Explorer, nei per Google Crome. Nors nera man tai didele problema, vistiek priemones ne pagal zvaigzduciu skaiciu renkuosi:), bet aisku maloniau butu viska matyti.

    AtsakytiPanaikinti
  17. Juste, tavo ideja puiki, tik turiu klausimuka. Kaip supratau, esi sukaupusi daug ziniu apie cheminius ir ne tik kosmetikos ingredientus. Tik man neramu del to, kad savo sudetyje kancerogenu (irodytu moksliskai, kuriu patariama vengti) turinciu produktus Jus vertinate labai gerai, pvz. parabens, sodium laurenth sulphate, dimetchicone ir t.t. Ar domites ekologiska ar bent jau sveikesne kosmetika? Nes kancerogenu turinti produkta vertinti tik pagal isorini poveiki, neatsizvelgiant i pasekmes sveikatai, manau, nelabai verta.. Labai lauksiu Jusu atsakymo!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Blogo ideja ir tema puikus, taciau naudotis paciu blogu labai nepatogu...
    1. neinformatyvi paieska - paieska galima vykdyti tik pagal kelis kriterijus, jokios gilumines paieskos;
    2. pateiktu paieskos rezultatu pateikimas tragiskas (jokio grupavimo, pvz., pagal gamintoja pateikti paieskos rezultatai - kruva apzvalgu apie visus to gamintojo produktus, o jei as noriu perziureti tik to gamintojo kremus ar tonikus - turiu perziureti visus apzvelgtus gamintojo produktus (kol kas ju neypatingai daug, bet veliau...); arba pasirinkus kazkokias priemones, pvz., kremus, ismetamas visu gamintoju kremu sarasas be jokio grupavimo/rusiavimo);
    3. neisvaizdus puslapis (google reklamos dar labiau darko).

    Siulymas - siai Jusu puikiai idejai igyvendinti absoliuciai netinka blogo koncepcija, taciau puikiai tiktu paprasta internetine svetaine su galimybe skaitytojui patogiai narsyti po puslapi.

    Bet kuriuo atveju, aciu uz darba.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nesuprantu, kodėl nėra skilties "Veido prausikliai" :) Labai reikalinga ir kaskart reikia raustis tarp visų priemonių...

    AtsakytiPanaikinti
  20. @Anonimiškas

    Dėkui už pastabą apie prausiklius, matyt beredaguojant pasimetė „tagas“. Jau pataisiau.
    Kaip gerai, kad budrių akių yra, nes pati to niekad nebūčiau pastebėjus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man tiesiog ne kartą teko ieškoti ir vis užkliūdavo, kad nėra išskirta. Galvojau nejaugi nesvarbi skiltis :)

      Panaikinti
    2. o šiaip, himalaia, esi didelė šaunuolė. Pas mus LT nėra daugelio priemonių, kurias Paula apžvelgia,tai šis blogas didelė pagalba.

      Panaikinti
    3. Dėkui, labai smagu gerą žodį perskaityti :)

      Panaikinti
  21. @Anonimiškas

    Labai ačiū už pastabas dėl blogo funkcionalumo, tikrai vertinu tokią konstruktyvią kritiką. Iš esmės pritariu visiems punktams. Kol kas pakeičiau blogo išvaizdą į labai paprastą, kad būtų lengviau skaityt. Bet, deja, blogo koncepcija tikrai nepasiteisino, nes tiek skaitytojams, tiek man labai nepatogu naudotis puslapiu, o ir galimybės kažką keisti yra ribotos.
    Turiu planų ateityje kurti svetainę, apskritai, keisti koncepciją (nuo atskirų produktų vertinimo pereiti daugiau prie straipsnių) tik negaliu konkrečiai pasakyti, kada tokie planai bus išpildyti.

    AtsakytiPanaikinti
  22. @Anonimiškas

    Dėkui už klausimą apie parabenus, SLES ir t.t.
    Domiuosi viskuo, kas tik liečia kosmetiką ir odą, tame tarpe ir kosmetikos saugumu, natūralia kosmetika ir su tuo susijusiais klausimais. Ne vieną kartą jau esu diskutavusi ta tema, tad pasikartosiu...:
    Atsakant trumpai (o tema tikrai plati), jei būtų konkrečiai įrodyta, kad išvardinti ingredientai kosmetikoje (čia akcentas) yra kancerogeniški, jie būtų tuč tuojau uždrausti. Kad ir kokios „baisios“ ir nežmogiškos kosmetikos kompanijos atrodo, niekas nenori, kad jų klientai išmirtų nuo vėžio (nebebūtų kam kremų pirkti ;))
    O jei truputį plačiau...:
    Pritariu teorijai, kad viskas, kas mus supa, ką valgom, kuo kvėpuojam ir ką tepam ant odos turi įtakos mūsų sveikatai ir savijautai. Bet kas liečia kosmetiką- ieškau vidurio tarp "chemijos" ir "nechemijos", kaip dabar populiaru etiketes klijuoti (šiaip viskas mūsų gyvenime yra „chemija“, net ir „natūrali“ kosmetika). Kadangi esu iš prigimties skeptiškas žmogus, tad visada esu linkusi abejoti man peršama informacija ir ieškoti +- pagrįstų informacijos šaltinių, iš kurių pasidarau savas išvadas.
    Mano nuomone kol kas nėra įrodyta, kad parabenai- kancerogenai. Žinoma, nėra įrodyta, kad jie neturi įtakos sveikatai ir nesukelia vėžio (tačiau jie turi gana ilgą saugaus naudojimo istoriją). Taigi, nėra nei galutinai patvirtinta, nei paneigta tokia galimybė. Vieni pasirenka jų dėl visa ko vengti, kiti pasirenka jų vengti, nes yra įsitikinę, kad jie kenkia. Treti yra skeptikai ir kol nėra patvirtinančių, išsamių ir neginčijamų tyrimų, pasirenka jų nevengti. Aš būsiu iš pastarųjų. Visada esu pasiruošusi pakeisti savo nuomonę, tačiau kol kas... Savo požiūrio niekam neperšu, žmogaus teisė rinktis, kas jam priimtina. Tik turiu pastebėti, kad tiek „natūralistinės“, tiek „chemijai prijaučiančios“ kompanijos nėra šventos ir abi pusės sėkmingai užsiiminėja jiems palanka propaganda, nuo ko tik nukenčia pirkėjas.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Ačiu labai už šį blogą. Ar galite apžvelgti kremus nuo šalčio skirtus žiemai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, kad skaitai :) Kas konkrečiai domintų?
      Šiaip bet koks riebus kremas apsaugos nuo šalčio. Ir kuo riebesnis, tuo geriau. Tik, aišku, geriausiai apsaugantys ant odos gali jaustis kaip batų tepalas.

      Panaikinti
  24. Suprantu Jusu poziuri i tariamai kenkiancius kosmetikos priedus, taciau [manau] dabar vis daugiau atsiranda mananciu, kad geriau del viso pikto ju vengti.. Ir bent jau as, butent tuo susidomejus pradejau ieskoti informacijos ir atradau sita bloga. Tai ar nevertetu isskirti ir kokio skyrelio naturalistems, kur padarytumet kokia nors apzvalga, palygintumet su priemonemis, turinciomis tu parabenu? Mane taip pat domina "luxus" kosmetikos ir kt higienos priemoniu apzalvgos, ar atitinka kainos ingridientu kokybe. Taip pat esu skaiciusi SM jusu praktisku, pigiu, ukisku patarimu, mazdaug, vietoj to kad naudoti ta ar ta priemone, geriau nusipirkti tokiu ir tokiu milteliu vaistineje.. Tai butent ta informacija, kuri paprastam, chemijos nesimokanciam zmogui, yra nezinoma :) O siaip dekui, taip toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, pasvarstysiu apie "natūralios" kosmetikos skiltį. Domiuosi kosmetika visapusiškai, tad ir natūrali įeina į interesų sritį. Manau, kad tiesmuka ir nešališka nuomonė būtų naudinga. Tik kad natūralistės dažnai "aršios" būna, bet padiskutuoti vis tiek būtų įdomu :D

      Dėl kainų, 99 iš 100 atvejų tai įtakos kokybei neturi. Geriausias pavyzdys būtų La Mer kosmetika (priklauso tai pačiai grupei, kaip ir Estee Lauder, Clinique, Origins ir t.t.). Arba La Prairie. Abi kompanijos siūlo kosminių kainų kremus, o sudėtys niekuo neypatingos.
      Realiai, naujausias technologijas siūlančios kompanijos negali pardavinėti produktų baisiai pigiai (už 15 litų visokių peptidų ir retinolio, įdėto į mikro kapsules ar naujausių orui nepralaidžių pakuočių nenusipirksi). Bet tai daugiau taikoma "anti-aging" priemonių kategorijai, jie mėgsta užkelti kainas iki negaliu, nes žmonės pasiruošę mokėti didelius pinigus už jaunystės eliksyrus. Be to, vyresnė klientūra dažniausiai gali sau leisti išmesti daugiau pinigų kremui.

      Kas liečia natūralias priemones, visokių eterinių, nerafinuotų aliejų kokybė labai nuo kainos priklauso. Bet problema su jais ta, kad kai jie naudojami pramoninėje gamyboje, reikalingi "nenatūralūs" konservantai ir stabilios pakuotės, kad jie išliktų aktyvūs bei greitai nesugestų. Tad kai nėra konkrečiai nurodyta, kad sudėtyje naudojami nerafinuoti aliejai, darau prielaidą, kad jie yra rafinuoti, dėl ko nukenčia veiksmingumas ir "natūralumas".

      Bet kokiu atveju, brangesnių, aktyvių medžiagų kiekis produkte dažnai būna minimalus, tad ir savikainos jie baisiai neužkelia. Tiesą pasakius, kvepalai dažniausiai būna daugiausiai kainuojantis ingredientas.

      Bet kas liečia paprastesnes priemones, ypač prausiklius, kokybė ir kaina dažniausiai nėra susiję.

      Dėl ūkiškų patarimų irgi dėkui, nepagalvojau apie tai. Bandysiu kažkaip sutraukti viską į krūvą, tik laiko reikia.

      Panaikinti
  25. Sveiki , dėkoju už tokią naudingą informaciją ,nuostabus blogas ,dar kartą įsitikinau ,kad brangi kosmetika tai nereiškia ,kad gera ,labai dėkoju .
    Norėčiau paprašyti jūsų ,kad įvertintumėte Lavera - savaiminio įdegio kremą ,sudėtis labai nebloga atrodo ,bet taip pat matau ,kad sudėtyje yra alkoholio ir tai šiek tiek neramina . Iš anksto dėkoju :)

    http://www.ekogrozis.lt/kuno-prieziura/apsauga-nuo-saules-savaiminio-idegio-kremai/savaiminio-idegio-kremas-sun-sensitive-lavera-150-ml.html

    AtsakytiPanaikinti
  26. laba diena,
    planuoju išbandyti Alverde kosmetiką, jau pabandžius šampūną ir kondicionerių:
    http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_haarpflegeundstyling/produkte_dekorativekosmetik_shampoo/4584/alverde-glanzshampoo-zitronenbluete-aprikose.html
    http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_haarpflegeundstyling/produkte_dekorativekosmetik_shampoo/4584/alverde-glanzshampoo-zitronenbluete-aprikose.html
    Norėčiau paprašyti juos išanalizuoti.
    Ir išanalizuoti šį kremuką:
    http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produkte_gesichtsreinigungundpflege/produkte_gesichtsreinigungundpflege_tagespflege/4020/alverde-aqua-mattierende-tagescreme-3in1-perle.html

    AtsakytiPanaikinti
  27. Labai sauni svetaine ir daug naudingos informacijos. Ar butu galima paanalizuoti Retin A krema? Nusprendziau bandyti ji, domintu ar galima ji naudojant Bioderma prausikli, drekinamaji krema. Butu labai idomu isgirsti Jusu nuomone. Dekui ir sekmes :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Selivod,

      Retin A kremo analize galite rasti KosmetikosDNR puslapyje http://www.kosmetikosdnr.lt/?p=1359

      Panaikinti
  28. Dekui kad esate. Gal galite komentaru parasyti apie Germain de Capucini kosmetika, aciu ir aciu akd toki darba dirbate, sauni svetaine

    AtsakytiPanaikinti
  29. Germain de Capucini linija problematiskai odai

    AtsakytiPanaikinti
  30. labai idomus puslapis.deja kazko nebeaktyvus.kodel?o tiek daug klausymu yra

    AtsakytiPanaikinti
  31. ar galetumete pakomentuoti Lancome BB kremus? domina ar jie tik maskuoja ar ir siaip kuom naudingi

    AtsakytiPanaikinti