pirmadienis, gegužės 16, 2011

★★★☆ Dr. Jart+ Water Fuse Beauty Balm SPF 25 PA++

Privalumai:
  • Apsauga nuo UVB spindulių
  • Lengvas maskavimas be kaukės efekto
Trūkumai:
  • Silpna UVA apsauga

Žiūriu, dabar labai "ant bangos" vadinamieji BB kremai, kurie skelbiasi, kad veikia kaip daugiafunkcinės priemonės: drėkina, maskuoja, apsaugo nuo saulės, naikina spuogus, stabdo senėjimą ir t.t.
Bet dažniausiai bent jau pagal sudėtį BB kremai yra tiesiog paprasti kremai su spalva, į kuriuos dėl akių įdėtas lašelis kokių nors papildomų naudingų ingredientų (šiuo atveju įdėta tik lašelis portulakos ir alijošiaus ekstraktų). Iš jų nereiktų tikėtis kokio nors ypatingo poveikio, panašiai, kaip ir iš paprasto makiažo pagrindo/ kremo su spalva. Dažniausiai jie neveiks taip gerai, kaip skysta pudra, bet padės sulyginti odos spalvą, pamaskuos nedidelius trūkumus ir nesausins odos. Reiktų atkreipti dėmesį ir į tai, kad didelė dalis BB kremų yra skirti azijos rinkai, tad jų atspalviai ne visada bus tinkami baltaodžiams.
Apie šitą priemonę... Aprašyme teigiama, kad tai drėkiklis, apsauga nuo saulės, kreminė pudra ir serumas viename. Iš esmės- beveik tiesa- šiek tiek sudrėkins, neišsausins odos, pamaskuos, tačiau kažkokio efekto kaip iš serumo nebus, tiesiog sudėtyje nėra veiksmingų ingredientų. Bet man susirūpinimą sukėlė apsauga nuo saulės- priemonė turi du cheminius filtrus, kurie sugeria UVB spindulius, ir tik labai mažą kiekį (mažiau 1%) titano dioksido, kuris turėtų apsaugoti nuo UVA spindulių. UVB apsaugą atspindi SPF 25. Nors priemonė ir turi azijietišką UVA reitingą PA++, mano manymu, UVA apsauga bus labai menka (ypač turint omenyje, kad kosmetinės priemonės paprastai ant veido daug netepame), todėl rekomenduočiau naudoti su papildoma apsauga.
Turėtų tikti visiems odos tipams, ypač vos sausai ar vos riebiai. Sudėtyje yra truputis alkoholio, tačiau tai problemų sukelti neturėtų.


Water, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclopentasiloxane, Phenyl Trimethicone, Ethylhexyl Salicylate, SD Alcohol 40-B, Dimethicone, Talc, Dimethicone/PEG-10/15 Crosspolymer, Sodium Chloride, Sodium Hyaluronate, Cyclohexasiloxane, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Sodium Citrate, Triethoxycaprylylsilane, Citric Acid, Portulaca Oleracea Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Sea Water, Ethyl Menthane Carboxamide, Silica, Hexyl Laurate, Butylene Glycol, Glycerin, Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate , Polyglyceryl-4 Isostearate,Disodium, EDTA, Methylparaben, Chlorphenesin, Butylparaben, Iron Oxides, Titanium Dioxide

0 komentarai (ų):

Rašyti komentarą