pirmadienis, gegužės 16, 2011

★★★☆ Mario Badescu Vitamin C Serum

Privalumai:
  • Efektyvus vitamino C kiekis
  • Odai naudingi ekstraktai- agurko, ženšenio, alijošiaus
  • Truputis drėkiklių- hialurono, kolageno
Trūkumai:
  • Kvapnus levandų aliejus gali būti dirgikliu

Nebloga priemonė, jei norisi pabandyti vitamino C poveikį odai. 7.5% koncentracija bus veiksminga balinant pigmentines dėmes, padės atsikratyti spuogelių, veiks raukšleles. Tik reiktų turėti omenyje, kad tiek didelė vitamino C koncentracija, tiek levandų eterinis aliejus gali dirginti jautrią odą. Ypač, kai naudojamas propylene glycol (jis padidina veikliųjų medžiagų prasiskverbimą į odą). Jei neturėtų levandų, vertinčiau ★★★★.

Visiems odos tipams. Rekomenduočiau naudoti vakarais, o dieną teptis apsauga nuo saulės. Taip pat reiktų turėti omenyje, kad vitaminas C sparčiai oksiduojasi, tad nuo atidarymo privalu sunaudoti greitai.

Beje, namie labai lengva pasigaminti efektyvų (ir labai pigų) vitamino C serumą ar toniką (tokiu atveju bus garantuotai "šviežia", neoksiduota priemonė). Tiesiog reikia sutrupinti ir ištirpinti keletą vitamino C (askorbo rūgšties) tablečių vandenyje (tablečių kiekis priklauso nuo vitamino C koncentracijos ir vandens kiekio- reiktų nepadauginti, nes gali nudeginti odą). Norint pasidaryti serumą, galima tokį tirpalą kombinuoti su glicerinu, hialuronu. Tik tokias makalynes reiktų daryti mažais kiekiais ir greitai sunaudoti, kitaip vitaminas C oksiduosis ir iš jo nebus jokios naudos.

Propylene Glycol, 7.5% Ascorbic Acid, Cucumber (Cucumis Sativus Fruit) Extract, Ginseng (Panax Ginseng Root) Extract, Aloe Vera Gel, Collagen, Hyaluronic Acid, Lavender Oil

0 komentarai (ų):

Rašyti komentarą