pirmadienis, kovo 14, 2011

★☆☆☆ Faberlic Phyto Kislorod Day Cream

Lengvas drėkinamasis kremas normaliai/ riebiai odai. Turi salicilio rūgšties, tačiau per mažai (manau, mažiau, nei 0.5%), kad efektyviai eksfolijuotų odą. Turi keletą dirgiklių- kamparo, mentolio darinio, krūvą kvepalų, dažų. Apibūdinime rašo, kad deguonis- būtinas ląstelėm ir t.t. Tas tiesa, bet su odos priežiūra jis neturi nieko bendro. Kremas nepadidins deguonies "įsisavinimo", o jei ir galėtų- mes to nenorime, nes kaip tik nuo oksiduojančios deguonies žalos mes nuolat bandome apsiginti antioksidantais.

aqua, butylene glycol, ethoxydiglycol, peg-40 hydrogenated castor oil, peg-60 almond glycerides, polysorbate-20, arginine, diazolidinyl urea, salicylic acid, panthenol, thymus vulgaris (thyme) flower/leaf extract, salvia officinalis (sage) leaf extract, epilobium augustifolium extract, camphor, benzophenone-4, fragrance, methylparaben, propylparaben, farnesol, sodium dextran sulfate, menthyl lactate, disodium edta, cl 19140, cl 42090, citronellol, hydroxycitronellal, limonene, linalool.

2 komentarai:

  1. Faberlic kopsmetika ir unikali tuo, kad jos sudėtyje yra deguonies pernešimo į giluminius odos sluoksnius transporteris. Sutinku, kad deguonies atomai yra odai kenksmingi, tačiau deguonies molekulės yra reikalingos naujų ląstelių gaminimuisi ir gyvavimui. Beje, ši serija turi EcoCert sertifikatą.
    Beje, jei domina informacija apie NO arba novaftemą (kuriam patentą turi tik Faberlic) rašykit man į el paštą nijkat@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kad Faberlic kosmetika unikali nesutikčiau- yra daugiau kompanijų (tarp jų philosophy, Babor, Skyn...), kurios siūlo "deguoninę" kosmetiką.

    Taip pat nesutikčiau, kad deguonies molekulės yra naudingos oda. Kokiais nepriklausomais tyrimais remiantis tokios išvados padarytos? Nes mano turima informacija rodo priešingai...

    Dėl EcoCert sertifikato. Faberlic kosmetika jo neturi. Kai kurie ingredientai yra sertifikuoti (jų priemonėje yra mažuma), tačiau tai nereiškia, kad visas produktas yra sertifikuotas.

    Beje, būtent šios priemonės sudėtyje nei deguonies, nei kitų išskirtinių ingredientų nėra. Absoliučiai visus ingredientus galima rasti ir kitose kosmetikos linijose. Patentas dar nereiškia, kad ingredientas ar jų derinys yra ypatingas. Tik parodo, kad kompanija turi teisę jį naudoti ar parduoti. Pvz., Neutrogena yra užpatentavusi saulės apsaugos ingredientų avobenzono ir oxybenzono derinį ir pavadino jį Helioplex. Tačiau abu ingredientai yra plačiai naudojami ir kitų kompanijų. Kartu ar atskirai.

    AtsakytiPanaikinti