trečiadienis, kovo 02, 2011

★★★☆ O.D.A. Aktyvus prausiklis 7% Glikolio rūgšties

Geras, neputojantis rūgštinis prausiklis. Kadangi neturi detergentų (tiksliau, turi Miranol (beje, tai nėra INCI pavadinimas, tad tiksliai pasakyti, kokis tai konkrečiai detergentas neįmanoma), bet ypatingai mažą procentą, jei sudėtis tiksli), kurie sukelia putojimą, valo odą, galima palikti ant odos ilgiau, kad suveiktų rūgštys (tradicinių rūgštinių prausiklių su detergentais ilgiau laikyti nerekomenduočiau, nes oda gali per daug išdžiūti ir sudirgti). Turi glikolio ir salicilio rūgščių, antioksidanto žaliosios arbatos ekstrakto. Naudojamas konservantas gali būti problematiškas (dėl šios priežasties "numušiau" vieną žvaigždutę). Jei prausiklis greitai nuplaunamas- nedidelė bėda (tačiau tada rūgštys nebus tokios naudingos), bet ilgiau laikant ant odos gali sudirginti. Kaip ir su visais rūgštiniais prausikliais- negalima naudoti akių makiažui valymui. Bekvapis.

distilled water, glycolic acid, Green Tea Extract, sodium hydroxide, xanthan gum, salicylic acid, propylene glycol, 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol, Miranol, Gluconolactone.

4 komentarai:

  1. Is pradziu labai patiko. Oda atrode svari, skaisti, visai nesausindavo, po jo galejau nieko daugiau netepti. Jau dziaugiausi atradusi puikia priemone, bet...ilgiau panaudojus atsirado tokiu kaip alerginiu, nieztinciu spuogeliu, tose vietose, kurios siaip visai neproblemines buvo. Labai gaila, kad teko atsisakyti jo. Idomu kas galejo, tokia reakcija sukelti, kad rugstys,tai nemanau, nes vartojau ir stipresnio procento rugstis, bet nieko nebudavo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gali būti, kad konservantas 2-Bromo-2-nitropropane-1,3-diol (bronopol) taip sudirgino. Daugiau kažko įtartino neįžiūriu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. žinau, kad praėjo daug laiko, bet tikiuosi atsakysi į mano klausimą. Turiu gana jautrią, linkusią į raudonį odą, kurią taip pat beria spuogai, ar šis prausiklis tiktų mano odos tipui?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Girdėjau gerus atsiliepimus apie šią kosmetiką. Anksčiau man visai nebuvo aišku kas ta glikolio rūgštis ir kam ji reikalinga. Bet po pilingo su glikolio rūgštimi supratau, kad ji man labai efektyviai veikia ir veido oda tiesiog švyti.:)

    AtsakytiPanaikinti